...πάντα θα βλέπω αυτά που προορίζονται για μένα, ακόμη κι αν δε μπορείς να με δεις...
Προάγγελος

Θα ακουστεί τρελό σίγουρα... - Μέρος 1ο

        ...αλλά ίσως τα chain mails που έρχονται κατά καιρούς στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία του καθενός μας να είναι πιο τρελά. Και μιας που το ανέφερα, θα εξηγήσω λίγο και για αυτά, και έπειτα θα συνεχίσω στο θέμα μου.
        Σίγουρα έχετε διαβάσει για διάφορα παιδάκια που θα σωθούν από την ασθένειά τους επειδή ο τάδε ή ο δείνα οργανισμός θα δώσει 1 ευρώ για κάθε φορά που στέλνει κάποιος ένα συγκεκριμένο mail. Ας δούμε λοιπόν λίγο πώς στέλνεται ένα mail από πλευράς προγραμματισμού.
        Ο πιο απλός τρόπος είναι η συνάρτηση sendmail() της γλώσσας προγραμματισμού PHP η οποία δέχεται ως ορίσματα:
1)τιμή πεδίου Προς
2)τιμή πεδίου Θέμα
3)τιμή πεδίου Κείμενο/Μήνυμα
4)τιμή πεδίου Επιπλέον_Πληροφορίες(Πχ. Από: , Cc: , Bcc: )
5)τιμή πεδίου Επιπλέον_Παράμετροι
        Έστω τώρα ότι έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα το οποίο μετράει τις φορές που το πρόγραμμα εκτελέστηκε και στέλνει τον αριθμό σε μια κεντρική βάση(πχ. της AOL ή της Hotmail) και όπου συγκρίνονται τα αποτελέσματα. Όπως παρατηρούμε από τα παραπάνω 5 ορίσματα, δεν υπάρχει χώρος για να εισαχθεί το πρόγραμμα που ανέφερα στο mail.
        Θα πει κανείς Μα αυτό το 5 που λέει Επιπλέον_Παράμετροι; Αυτό είναι ένα πεδίο που δίνει οδηγίες στο πρόγραμμα της εκάστοτε εταιρίας που παραλαμβάνει το e-mail. Το πρόγραμμα αυτό δε μπορεί να εκτελεί άλλα προγράμματα. Άλλωστε κάθε εταιρία χρησιμοποιεί το δικό της πρόγραμμα. Δεν υπάρχει ένα ενιαίο.
Άρα ποιο είναι το συμπέρασμα;
        Πως ακόμη κι αν μπορεί μια εταιρία να παρακολουθεί ένα e-mail μπορεί μόνο εντός του δικτύου της(πχ. Hotmail→Hotmail, AOL→AOL) και μόνο αν το mail δεν έχει πάψει να αποστέλνεται μέσω της Προώθησης, και αυτό υπό συνθήκες. Προσωπικά δε θα καθόμουν να φτιάξω κάτι τέτοιο. Δε θεωρώ, λοιπόν, πως και οι διάφορες εταιρίες παροχής e-mail υπηρεσιών θα έχαναν το χρόνο τους με κάτι τέτοιο.
        Τι πιο τρελό όμως από τα chain mails και το περιεχόμενό τους; Μήπως άλλωστε αυτά δεν υπήρχαν και παλαιότερα με τα γράμματα(χαρτί+φάκελο) που έλεγαν "Αυτό το γράμμα έχει κάνει το γύρο του κόσμου 3 φορές. Μη σπάσεις την αλυσίδα!";

Δεν υπάρχουν σχόλια: