...πάντα θα βλέπω αυτά που προορίζονται για μένα, ακόμη κι αν δε μπορείς να με δεις...
Προάγγελος

1602


Το 2005 βγήκε ένα κόμικ με τίτλο "1602". Είναι το σύμπαν της Marvel Comics(Captain America, Spiderman, X-men, Daredevil, Dr. Doom κτλ) και πώς θα εξελισσόταν αν υπήρχαν την εποχή του Μεσαίωνα. Σύμφωνα με την ιστορία των X-men, οι άνθρωποι κυνηγάνε τους μεταλλαγμένους και τους φοβούνται. Πόσο μάλλον την εποχή του Μεσαίωνα που κυνηγάγανε τους πάντες για μαγεία και υπήρχε μία "τρελά" ότι όλα γίνονται για το καλό του Θεού.

Ο αρχηγός των X-men λοιπόν, ο καθηγητής Xavier λέει την παρακάτω προσευχή μαζί με τους μαθητές του:
"Dear God, who made us what we are. Who gave us our talents, making us each different, who gave us our gifts. In your infinite mercy and wisdom, allow us to share our gifts with the world, and not to hide our talents beneath a bushel. Grant us freedom from those who hate us, and would destroy us. And let us, while hated, not in turn give in to hate. Amen".

ή στα ελληνικά

"Αγαπητέ Θεέ, που μας έκανες αυτό που είμαστε. Που μας έδωσες τα ταλέντα μας, κάνοντάς μας καθέναν διαφορετικό, που μας έδωσες τα χαρίσματά μας. Μέσα στο ατελείωτο έλεος και σοφία σου, επίτρεψέ μας να μοιραστούμε τα δώρα μας με τον κόσμο και όχι να τα κρύψουμε. Χάρισέ μας την ελευθερία από αυτούς που μας μισούν και θα μας κατέστρεφαν. Και επίτρεψέ μας, ενώ είμαστε μισητοί, να μην παραδωθούμε, με τη σειρά μας, στο μίσος κι εμείς. Αμήν".


Σίγουρα η ιστορία που λέω είναι ένα απλό παραμύθι. Ένα κόμικ. "Μια βλακεία για παιδιά" όπως θα έλεγαν μερικοί. Όμως το ότι έχουμε ταλέντα, ότι είμαστε ο καθένας μοναδικός, ότι έχουμε χαρίσματα... Όλα αυτά είναι αλήθεια.

Κι είναι καιρός να το καταλάβουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: