...πάντα θα βλέπω αυτά που προορίζονται για μένα, ακόμη κι αν δε μπορείς να με δεις...
Προάγγελος

Στα αδέλφια μου εκεί έξω...

Το κείμενο αυτό είναι απλώς μία έκφραση των όσων νιώθω για τους ανθρώπους που έχω συναντήσει μέχρι τώρα στη ζωή μου.(Εμπνευσμένο από την ομιλία του Paul Washer που βρίσκεται εδώ)
Έχω γνωρίσει φίλους αλλά και εχθρούς. Ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν για μένα και ανθρώπους με μόνο τους σκοπό να με πληγώσουν. Τουλάχιστον για την περίοδο που ήμουν στην καθημερινότητά τους. Δε θα μιλήσω, όμως, για φίλους και εχθρούς αλλά για μία αγάπη που είναι η μεγαλύτερη αγάπη που θα με κερδίζει πάντα και πάνω από όλα. Κι αυτή είναι κάτι περισσότερο από την απλή ερωτική αγάπη που ο καθένας μας νιώθει κάποια στιγμή στη ζωή του. Όχι. Μιλάω για κάτι ανώτερο από οτιδήποτε μπορεί να είναι ακόμη και ανθρώπινο δημιούργημα. Όχι! Μιλάω για αγάπη σε ένα Ον. Στον μοναδικό Θεό που έδωσε τον Υιό Του στους ανθρώπους για να τον θανατώσουν και να καθαριστούν από την αμαρτία.

Τραγική ειρωνεία, αλήθεια. Οι άνθρωποι σώθηκαν σκοτώνοντας τον ίδιο τον Υιό του Θεού. Πραγματικά θα ήλπιζα όλοι οι άνθρωποι γύρω μου να μπορούσαν να καταλάβουν τί σημαίνει το να σε αγαπάει ο Δημιουργός σου. Να σε αγαπάει Αυτός που θα σε καταλάβει καλύτερα από τον καθένα και θα κάνει τα πάντα για να σε προστατεύσει. Το μόνο Του αίτημα; Να προσπαθείς να ακολουθείς τους κανόνες του και να ζητάς τη βοήθειά Του.

Όταν βλέπω ανθρώπους στο δρόμο, θέλω να τους βλέπω σαν να βλέπω εκείνη τη στιγμή το πρόσωπο του Ιησού Χριστού μπροστά μου. Όμως, αυτό δε με εμποδίζει να καταλάβω τους κίβδηλους ή τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό. Όταν οι άνθρωποι που με γνώρισαν, πέρασαν από μπροστά μου και με αρνήθηκαν, εγώ απλώς επέμεινα. Δεν ήξερα αν είχα κάτι να τους δείξω. Ήξερα, όμως, πως μπορούσα, αν μου έδιναν την ευκαιρία, να διορθώσω το κακό που είχαν κάνει οι άλλοι άνθρωποι στις ψυχές τους. Υπάρχουν τόσα ανθρώπινα όντα εκεί έξω, τα οποία αξίζει και με το παραπάνω να σταθούν στα πόδια τους και να τα ακούσουμε. Όταν, όμως, οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται ούτε τον εαυτό τους...

Από μικροί που ήμαστε, γνωρίσαμε παροιμίες και τις κάναμε κτήμα μας. “Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά”. Αυτό ήταν ανέκαθεν ανθρώπινη λογική. Το να ξεχωρίσεις τους αθώους από τους ένοχους είναι μεν κουραστικό και χρονοβόρο αλλά κανείς δεν το κάνει .Έχετε όλοι παραδοθεί στη λογική πως ό,τι σας κουράζει, καλύτερα να μην το κάνετε. Είστε το ίδιο με τον υπόλοιπο κόσμο και τελικά κανείς σας δε διαφέρει. Κι όμως, δε με έχετε απογοητεύσει ακόμη. Πιστεύω πως μπορείτε να τα καταφέρετε.

Ο Θεός είχε πάντα ως κύριο μέλημά Του την ευτυχία των ανθρώπων. Από όλα Του τα δημιουργήματα, ο Θεός, έκανε τον άνθρωπο κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσήν του. Κι οι άνθρωποι, αντί να τον σεβόμαστε συνέχεια, να ξοδεύουμε τη ζωή μας να εργαζόμαστε γι' Αυτόν ώστε από Αυτόν να παίρνουμε μισθό, προτιμήσαμε να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας στη φωνή που μας λέει, μέσα μας, να κοιτάξουμε ψηλά, να ανοίξουμε τα χέρια και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Θεό που μας φωτίζει κάθε μέρα με το υπέρλαμπρο φως της Δημιουργίας Του.

Όταν έγινε ο κατακλυσμός του Νώε, ο Νώε και η οικογένειά Του σώθηκαν. Ο Μωυσής δεν ήταν Αιγύπτιος, κι, όμως, μεγάλωσε μαζί τους για να σωθεί. Ο Λοτ ακολούθησε τις οδηγίες του Θεού και σώθηκε, σε αντίθεση με τη γυναίκα του που μεταμορφώθηκε σε στήλη άλατος. Είστε άνθρωποι και το προσωρινό σώμα που έχετε σε αυτή την προσωρινή ζωή, είναι εύκολο να πληγωθεί, να κουραστεί και τελικά να πεθάνει. Όμως, ο Θεός είναι ένας Άγιος Θεός. Το σώμα που έχετε είναι το δώρο του Θεού ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε να ζείτε ακόμη και εκτός του παραδείσου που φτιάχτηκε για εσάς.

Ο Θεός είναι ένας υπέροχος, υπέρλαμπρος, Άγιος Θεός. Μας έδωσε το γιο Του. Μας έδωσε τον μόνο που είχε τη δύναμη να πεθάνει, μόνος, προδομένος από όλους όσους βοήθησε, καταπονημένος και τελικά να βγει νικητής γιατί πάτησε πάνω στον θάνατο και έδωσε το μήνυμα της ελπίδας σε όλους τους ανθρώπους πως όλοι μπορούν να συνεχίσουν να ζουν. Για να συμβεί αυτό, το μόνο που ζήτησε ήταν απλά να τον αγαπήσετε. Να αγαπήσετε τον Θεό και τα δημιουργήματά Του, αφού κι εσείς είστε ένα από αυτά. Δε χρειάζεται να φοβάστε ή να ντρέπεστε όταν κάποιος μιλάει για τον Ιησού Χριστό. Να φοβάστε μήπως οι πράξεις σας και η ζωή σας δεν είναι σύμφωνες με το Λόγο του Θεού. Κι ο Λόγος του Θεού είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός.

Είναι εύκολο να πείτε ότι όλοι κάνουν το ίδιο κι άρα ο Θεός θα σας συγχωρήσει. Το ότι πηγαίνετε σε ένα μέρος που λατρεύεται θεωρητικά ο Θεός, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως ο Θεός είναι εκεί. Ο Θεός είναι ένας Άγιος Θεός και η ολοκληρωμένη έννοια της πραγματικής, ανόθευτης, αθώας αγάπης. Κι ως Αγάπη, ο Θεός οφείλει και να μισεί ό,τι δεν αγαπάει.

Ο Θεός έδωσε σε όλους μας ένα σώμα, διαφορετικό από το πραγματικό, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε και να τον λατρέψουμε, ακόμη και εκτός του παραδείσου. Ξέρετε, όμως, γιατί έχουμε το σώμα που έχουμε τώρα; Γιατί οι προπάτορές μας εκδιώχθηκαν από τον παράδεισο.

Γιατί δε μπορείτε να καταλάβετε δύο απλά πράγματα; Κάθε καλό που κάνετε στη ζωή σας, κάθε τί το οποίο είναι πλησίον των οδηγιών του Θεού, είναι μία αμαρτία παραπάνω που δεν έγινε. Είναι ένας ελαφρύτερος σταυρός για εσάς και τον Ιησού Χριστό που τον σήκωσε. Όσο για την κάθε αμαρτία που έγινε, είναι μία αμαρτία που θα βαρύνει και τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, μαζί με τις αμαρτίες των παιδιών σας κ.ο.κ.

Έχουμε απομακρυνθεί από το σώμα το λαμπρό, το υπέροχο που είχε πραγματικά προορίσει για εμάς ο Θεός αλλά συνεχίζουμε να αμαρτάνουμε. Συνεχίζουμε να αφήνουμε τον κόσμο να μας καθοδηγήσει. Κρυβόμαστε από δικαιολογίες όπως “Όλοι το κάνουν”. Όλοι ντύνονται πρόστυχα. Όλοι καπνίζουν. Όλοι πίνουν αλκοόλ. Όλοι όταν θυμώνουν, για να δείξουν ότι ανήκουν στον κόσμο, χρησιμοποιούν υβριστικά λόγια για την Παναγία και το Χριστό. Λοιπόν, έχω μια ερώτηση για όλους εσάς: Είναι τόσο σοβαρό το ότι κάποιος έκλεψε τα χρήματα που είχατε μαζέψει; Είναι τόσο σοβαρό το ότι κάποιος σας τράκαρε με το αμάξι; Είναι τόσο σοβαρό... ότι η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα; Είναι τόσο σοβαρό ώστε να καταριέστε την ίδια σας τη θεία φύση που πραγματικά περιμένει δίπλα σας για να τη δεχτείτε; Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε ότι τα πάντα είναι προγραμματισμένα από πριν, αλλά συνεχίζουν κάθε στιγμή να συμβαίνουν, αφού το ενδιαφέρον του Θεού για το δημιούργημά Του είναι αιώνιο, και να δείτε πως ο Θεός πραγματικά είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα προκειμένου να σας κατατάξει στο στρατό Του;

Δε θέλει οπαδούς. Δε θέλει μάζες. Έχει μεγαλύτερη δύναμη από την κάθε ανθρώπινη μάζα. Είναι μεγαλύτερος από το μεγαλύτερο δημιούργημα του ίδιου του ανθρώπου. Είναι μεγαλύτερος κι από τη μεγαλύτερη αγάπη που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος του κόσμου. Είναι διαφορετικός! Είναι Θεός. Είναι Άγιος Θεός. Είναι ο μόνος που μπορεί να σας καταλάβει πραγματικά και εξολοκλήρου σε κάθε στιγμή της ζωής σας. Είναι ο μόνος Θεός που πραγματικά υπάρχει. Ο μόνος Θεός που δε θέλει θυσίες. Οι μόνες θυσίες που θα χρειαστεί να κάνετε δεν είναι καν θυσίες. Τί είναι η στενοχώρια για πέντε μέρες, πέντε μήνες, πέντε χρόνια, μπροστά στο κέρδος της Αιώνιας Ζωής;

Ο Θεός είναι ο δίκαιος κριτής. Μην επιζητείτε την επιμήκυνση της παρούσας ζωής, αλλά την γρήγορη άφιξη της νέας ζωής σας. Όσο φοβάστε να σωθείτε, τόσο μακρύτερα από τη σωτηρία είστε. Το πρόβλημά σας ως άνθρωποι, ξέρετε ποιο είναι; Σας βάφτισαν δούλους του Θεού κι όμως δεν είστε. Έχω ακούσει διάφορες ιστορίες και φήμες στη ζωή μου. Δεν στενοχωριέμαι που δεν είστε δούλοι του Θεού. Δεν στενοχωριέμαι που δεν έχετε αγαπήσει το Θεό. Δε στενοχωριέμαι που έχετε αμαρτήσει κάποιες φορές στη ζωή σας. Στενοχωριέμαι που δεν κάνετε τίποτε άλλο, πέρα από το να αμαρτάνετε.

Αφιερώστε τη ζωή σας στο να βοηθήσετε όσους δε μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Είναι πιο εύκολο από το να βοηθήσετε τον ίδιο σας τον εαυτό. Είναι και πιο κερδοφόρο για εσάς. Θα το νιώσετε και θα το ζήσετε. Μη φοβάστε να βοηθήσετε. Μη φοβάστε πως θα σας κατηγορήσουν. Κι αν σας κατηγορήσουν, στηρίξτε τα όσα κάνετε, με τη ζωή σας και τα λόγια σας. Να είστε περήφανοι που είστε δούλοι του Κυρίου Ιησού Χριστού. Να είστε περήφανοι για εσάς και για όσα έχετε καταφέρει, αλλά σε καμία περίπτωση να μην μειώσετε μέσα σας τους άλλους ανθρώπους που έχουν καταφέρει περισσότερα ή λιγότερα. Ο καθένας κουβαλάει ένα προσωπικό σταυρό αμαρτιών. Κι ο Ιησούς Χριστός, ως ενανθρωπήσας Λόγος του Θεού, είναι δίπλα στον καθένα για να τον βοηθήσει. Μη φοβάστε! Ο Θεός σας αγάπησε από πριν καν γεννηθείτε! Μη φοβάστε να πληγωθείτε, αν αυτό θα βοηθήσει κάποιον συνάνθρωπό σας. Σώστε τις οικογένειές σας!

Καθήκον του κάθε παιδιού είναι να βοηθήσει τους γονείς του και να τους αγαπάει. Καθήκον του κάθε γονέα είναι να αγαπήσει τα παιδιά του, να τα φροντίσει, να τα μάθει να αγαπούν τα αδέλφια τους. Βοηθήστε τον εαυτό σας, βοηθώντας τους άλλους.

Πέρα από οικονομικές κρίσεις, πέρα από τη δυστυχία του κόσμου... Ο κόσμος πάντοτε δυστυχισμένος θα είναι. Η πραγματική χαρά είναι στο να βρισκόμαστε με τον Ιησού Χριστό. Να τον νιώθουμε κοντά μας. Να Τον αγαπάμε. Ο κόσμος ήταν πάντοτε μακριά Του. Ακόμη κι όταν ο Ιησούς Χριστός βρισκόταν στη γη και έκανε χιλιάδες θαύματα με ένα άγγιγμα ή με μία φράση Του, ακόμη και τότε ο κόσμος ήταν εναντίον Του.

Οι άνθρωποι ήσαστε τόσο κοντά στο Θεό που τελικά δε μπορέσατε καν να τον δείτε. Ήσαστε τόσο κοντά Του, που τον λεκέ από αίμα στα σπλάχνα Του, τον νομίσατε για ψεγάδι στο σώμα Του. Και πιστέψατε πως βρήκατε λόγο να τον σταυρώσετε. Επειδή στα μάτια σας δεν ήταν τέλειος. Αν κι η αλήθεια είναι ακόμη πιο τραγική... Σταυρώσατε τον Υιό του Θεού γιατί δεν θέλετε την αλήθεια στη ζωή σας. Δεν αντέχετε την αλήθεια όσο κι αν λέτε πως τη θέλετε! Καταλαβαίνετε τί κάνετε; Δημιουργείτε ψεύτικα νοήματα για να αντικαταστήσετε την ανάγκη σας να αγαπήσετε το Θεό! Έχετε τόσα υπέροχα πράγματα να ζήσετε κοντά στο Θεό!

Δεν ξέρω γιατί θα ήθελε κάποιος να ζήσει μία αιώνια ζωή ως κόσμος. Εγώ δε θα ήθελα. Θέλω να Ζω! Δε θέλω να ασχολούμαι με ανθρώπους που κλέβουν συνειδητά και το χαίρονται. Δε θέλω να ασχολούμαι με ανθρώπους που πραγματικά στερούν τις θέσεις ζωής σε άλλα όντα. Θέλω να Ζω γνωρίζοντας πως όλα τα παραπάνω δε συμβαίνουν. Κι αυτό θα το πετύχουν μόνο όσοι δεν ανήκουν στον κόσμο.

Αγαπήστε το Θεό σας. Αγαπήστε το Θεό μου. Είναι ο ίδιος. Μη φοβάστε τις θυσίες που θα σας ζητήσει να κάνετε. Πόσο μάλλον, επειδή δε θα σας ζητήσει τίποτα. Αν αγαπήσετε το Θεό, από μόνοι σας θα προσπαθήσετε να γίνετε κατάλληλοι για ακόλουθοί Του. Κι Εκείνος θα είναι εκεί για να σας βοηθήσει. Μη φοβάστε τις θυσίες, γιατί οι μόνες θυσίες που θα κάνετε θα είναι να μην κάνετε αμαρτίες.

Δεν έχει νόημα να πηγαίνετε τις Κυριακές στην εκκλησία, αν δεν είστε πρόθυμοι να αφήσετε πίσω τα λάθη σας και να μην επιστρέψετε σε αυτά. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να πηγαίνετε στην εκκλησία τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα, αν δεν είστε πρόθυμοι να ζήσετε τα όσα θα ακούσετε. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα όντων που γεννήθηκαν ως άνθρωποι και τελικά αναλήφθηκαν στους ουρανούς ως κάτι περισσότερο. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά, αν έχετε θέληση, θα τα καταφέρετε. Προσπαθήστε να γίνετε σαν τον Ιησού Χριστό... Κι ο Ιησούς Χριστός θα έρθει για τη σωτηρία σας.

Όλοι ξέρουν τον Ιησού Χριστό και το τί έχει πραγματικά κάνει. Το ερώτημα που πρέπει να σας απασχολεί είναι κατά πόσον ο Ιησούς Χριστός προτίθεται να πει, τί έχετε κάνει εσείς, στον Πατέρα Του! Αγαπήστε Τον, περισσότερο από όσο μπορώ να σας αγαπήσω εγώ. Δώστε μου λόγους να σας αγαπήσω. Δώστε λόγο στο Λόγο του Θεού, τον Ιησού Χριστό, να δώσει μαρτυρία για εσάς στον Πατέρα Του.

Θέλω πραγματικά να ξημερώσει μία μέρα και να μάθω πως όλοι οι άνθρωποι πάνω στη γη είστε ευτυχισμένοι. Αυτή τη μέρα πραγματικά περιμένω! Αγαπήστε το Θεό σας, αφού κι αυτός σας αγαπάει. Και το μόνο που περιμένει από εσάς είναι να διώξετε μακριά την αμαρτία. Ζήστε κοντά Του! Θέλω να σας γνωρίσω όλους. Κι όταν ο Θεός μας αναστήσει με το νέο μας σώμα, θέλω να μου πείτε όλοι τί έκανε ο Θεός για εσάς και να Τον δοξάσουμε όλοι μαζί! Να έχετε παράδειγμά σας το Χριστό.

Καλή συνέχεια στη ζωή σας άνθρωποι.
Εγώ επέλεξα το δρόμο μου.
Το φως και την αγάπη του Χριστού.
Του μόνου ενανθρωπήσαντα Λόγου του ενός και μοναδικού αγαθού, αληθινού, αγαπητού Θεού.

Προάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: