...πάντα θα βλέπω αυτά που προορίζονται για μένα, ακόμη κι αν δε μπορείς να με δεις...
Προάγγελος

Μικρές οδηγίες ζωής

 1. Κάθησε μόνος-μόνη. Ηρέμησε! Αποκρυστάλλωσε την σκέψη σου!
 2. Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν! Προσπάθησε να αφήσεις λίγο πίσω τα όνειρα που είναι απραγματοποίητα!
 3. Άφησε την φαντασία σου ελεύθερη και οραματίσου τους ρεαλιστικούς στόχους σου και ας είναι μακροχρόνιοι!
 4. Μοίρασε τους συγκεκριμένους στόχους σου, κάνε τον προγραμματισμό για την εκπλήρωσή τους και δώσε προτεραιότητες!
 5. Ξύπνησε το μικρό γίγαντα και τη σιδερένια θέληση που κρύβεται μέσα σου! Ανάπτυξε και συγκέντρωσε καθημερινά την αποφασιστικότητα πραγματοποίησης των στόχων σου!
 6. Τοιχοκόλλησε και διάβαζε καθημερινά θετικά μηνύματα και ρητά. Επικαλέσου την βοήθεια αγαπημένων σου προσώπων για να αναπτερωθεί το ηθικό σου!
 7. Να αποφεύγεις τους αρνητικούς και γκρινιάρηδες ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους!
 8. Να θυμάσαι ότι είναι πολύ πιό ωφέλιμο για το πνεύμα και την ψυχή σου να προσπαθείς να μάθεις από τους γύρω σου, παρά να σχολιάζεις τις αδυναμίες τους!
 9. Μην επιτρέψεις σε καμία κριτική να σε κάνει να παρεκκλίνεις από την πορεία σου! Ξέχασε την φράση "Τι θα πεί ο κόσμος"! Ο κόσμος έτσι κι αλλιώς δεν κάνει ποτέ θετικά σχόλια!
 10. Τράβα εμπρός με κρίση πάντα τα θέλω του εαυτού σου ξεκινώντας από τώρα! Ξεκίνα τώρα! Όχι αύριο! Κάνε συνεχείς αξιολογήσεις της πορείας σου!
 11. Μην εγκαταλείψεις την προσπάθειά σου ποτέ! Είναι φυσιολογικό να νιώθεις φόβο και ανασφάλεια. Η ανασφάλεια που φέρνει τις προσωρινές υποχωρήσεις είναι το απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας! Πρέπει πρώτα να αποτύχεις για να ξαναπροσπαθήσεις και να πετύχεις!
 12. Να θυμάσαι ότι καμία επιτυχία δεν πραγματοποιείται με την πρώτη ή τις πρώτες προσπάθειες! Μάθε πρώτα να χάνεις, μετά μάθε να επιμένεις και τέλος να έχεις σταθερότητα. Όσοι αντέχουν, πάντα πετυχαίνουν!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: