...πάντα θα βλέπω αυτά που προορίζονται για μένα, ακόμη κι αν δε μπορείς να με δεις...
Προάγγελος

Όγκος σα μανταρίνι

Το παρακάτω κείμενο αναγράφεται στο βιβλίο "Θαύματα Αρχαγγέλου Μιχαήλ" των εκδόσεων του Ορθοδόξου Ιδρύματος "Απόστολος Βαρνάβας" και το έχω αντιγράψει και στο δημόσιο φάκελο στον υποφάκελο Θαύματα. Για την ιστορία της εικόνας αριστερά θέλω επίσης να σας πω πως "ο Αρχάγγελος εικονίζεται ολόσωμος, επιβλητικός και θριαμβευτής, έχοντας αποτυπωμένη στην θεϊκή μορφή του ουράνια γαλήνη και υπερκόσμια γλυκύτητα. Κάτω από τα πόδια του κείτεται ανθρώπινο πτώμα, την ψυχή του οποίου με μορφή βρέφους κρατά ο Αρχάγγελος με το αριστερό χέρι, υπενθυμίζοντας έτσι την ιδιότητά του ως ψυχοπομπού Αγγέλου". Πατάει, δηλαδή, τη φθορά του υλικού σώματος για να αναδείξει την ψυχή στην αρχική μορφή και αγνότητά της (το μωρό).

Πρέπει σε τρεις μέρες να γίνει η εγχείρηση, είπε ο γιατρός για ένα αγοράκι επτά ετών που είχε όγκο σαν μανταρίνι. Δεχθήκανε οι γονείς την απόφαση του γιατρού, αλλά μια ευλαβής συγγενής είπε ότι "τον πρώτο λόγο στους Χριστιανούς πρέπει να έχει ο Θεός και οι Άγιοι και μετα το χειρουργικό μαχαίρι".

Εξομολογηθήκανε ταπεινά οι γονείς με ειλικρίνεια, υποσχεθήκανε χριστιανική ζωή με συνέπεια και έτρεξαν στον Άρχάγγελον Μιχαήλ στον Μονοβόλικο Κύπρου όπου έγινε δέηση από καρδιάς.

Άκουσε ο Αρχάγγελος την παράκληση από τις καθαρές και εξομολογημένες καρδιές τους και όταν το παιδί πήγε στο γιατρό, αυτός έμεινε έκπληκτος κι έκανε το σταυρό του, γιατί ο όγκος δεν ήταν πλέον εκεί. "Εγώ", γράφει ιδιοχείρως ο ιερέας, "έκανα την Παράκληση και μάρτυς μου ο Θεός, ότι δε λέω ψέμματα".

Πράγματι, όλα τα καλά στα παιδιά αρχίζουν από τους γονείς. Το παιδί, έλεγαν οι παλαιότερες γενεές, παίρνει από επτά γενιές, έτσι δεν γνωρίζουμε τί θα συνοδεύσει την γέννηση κάθε νέου παιδιού μέχρι την ώριμή του ηλικία, ακόμη και μέχρι την κοίμησή του.

Όμως ευχές γονέων στηρίζουσι οίκους. Αν λοιπόν οι γονείς εξομολογηθούν ταπεινά και υποσχεθούν συνετή πνευματική ζωή με ελεημοσύνες και κάθε καλό έργο, όπως το θέλει ο Θεός, τότε οι γονείς αυτοί μπορούν στο όνομα της νέας του ζωής να προσευχηθούν, να απαιτήσουν και να αναστήσουν ακόμη και νεκρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: