...πάντα θα βλέπω αυτά που προορίζονται για μένα, ακόμη κι αν δε μπορείς να με δεις...
Προάγγελος

Φίλοι μεταξύ φύλων...

        Κάπως έτσι ξεκίνησε η σημερινή μέρα. Με ένα μήνυμα από μια φίλη "Πιστεύεις στη φιλία μεταξύ ενός αγοριού και ενός κοριτσιού;". Εύκολο ερώτημα... Δύσκολη, όμως, η απάντησή του.
Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη. Διαφορετική γνώμη:
  • Αυτός που ζει τέτοια σχέση "κολλητού", θα πει πως υπάρχει ή θα παραδεχτεί(ΑΝ ισχύει για να το παραδεχτεί) πως βλέπει ερωτικά την κολλητή του.
  • Αυτός που νομίζει πως δεν είναι ερωτευμένος, αλλά ουσιαστικά είναι και δεν το παραδέχεται, θα πει πως υπάρχει.
  • Αυτός που είναι ίσως "κερατωμένος" στο παρελθόν από τον κολλητό της κοπέλας του, θα πει πως δεν υπάρχει ή πως "αν υπάρχει, είναι κάτι πολύ σπάνιο".
  • Αυτός που είναι παντρεμένος και έκανε πέρα την κολλητή, για τη γυναίκα του, πάλι θα πει ίσως, για δική του παρηγοριά, πως δεν υπάρχει φιλία.
        Αυτές, όμως,ήταν μόνο σκέψεις που μπόρεσα να κάνω εγώ. Γι' αυτό και πήγα λίγο παραέξω στον κόσμο του internet να δω τι λένε και άλλοι άνθρωποι για το θέμα. Και παραθέτω παραδείγματα:
Δεν υπάρχει φιλία μεταξύ των δύο φύλων. Απλά ό,τι δε μπορούμε να κατακτήσουμε, περιμένουμε σαν ανυπόμονα αρπακτικά, να το πάρουμε επικαλυμένοι με τον εκάστοτε μανδύα και δη του πιο προσοδοφόρου, του φίλου, μιας και μας δίνει τη δυνατότητα να μαθαίνουμε εκ του σύνεγγυς τις αδυναμίες του προσώπου που μας ενδιαφέρει, καθώς και ποια λάθη να μην κάνουμε, που τα κάνουμε. Ας μη μας φαίνονται, λοιπόν, παράξενα κάποια πράγματα που ποτέ δεν ίσχυαν και δεν ισχύουν.
Σαφώς και μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ των δύο φύλων αλλά και ερωτικοί στοιχείο. Η επιλογή είναι αυτή που θα κρίνει την πορεία αυτής της σχέσης.
Η κοινωνία μας πιθανότατα δεν είναι εντελώς έτοιμη να δεχτεί την ύπαρξη μιας φιλίας ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες χωρίς σεξουαλικό υπόβαθρο. Οι στενές σχέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους του αντίθετου φύλου βρίσκονται στο στόχαστρο των ερωτήσεων και των σχολίων των άλλων: 'Σίγουρα είναι απλώς φιλία;'.
Μέσα σε κάθε ώριμο άντρα και μέσα σε κάθε ώριμη γυναίκα υπάρχει πάντα ένας ασίγαστος πόθος για σεξ. Αυτός καθοδηγεί, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τα βήματά τους, έστω κι αν τις περισσότερες φορές επικαλύπτεται από άλλες συμπεριφορές που επιβάλλουν οι κοινωνικές προκαταλήψεις και τα ταμπού, τα ήθη κάθε κοινωνίας.
        Προσωπικά, απάντησα πως αν ο ένας εκ των δύο δεν πιστεύει στη φιλία μεταξύ των δύο φύλων, ακόμη κι αν του τύχει περίπτωση κολλητού ή κολλητής, θα το γυρίσει στο ερωτικό λόγω της προδιάθεσης που θα έχει σχηματίσει στο μυαλό του.
Άλλες γνώμες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: